Snel afvallen zonder dieet?

Ik Wil Snel Afvallen….

Dat is wat ik van klanten hoor, ik wil graag snel afvallen  want binnenkort heb ik een feestje, vakantie, bruiloft enz. en ik moet toch minstens 8 kg kwijt. En dat snap ik heel goed!

Dat betekent meestal 2 kg per week afvallen… hoe gaat dat lukken?

Dat lukt niet…

Want 2 kg per week afvallen betekent

  • Heel veel minder eten dan je gewend bent
  • iedere dag minstens 30-60 min met een verhoogde hartslag bewegen
  • alleen maar gezonde dingen eten waarbij koolhydraten – vetten – eiwitten in de juist proporties zijn
  • niet snoepen dus… geen snelle suikers…..

Is dit vol te houden? Heb jij dit wel eens geprobeerd?

Ik wel en met elk dieet wat je maar kan bedenken: slank met dr Frank, Sonja Bakkeren, Weight Watchers, Keto dieet, you name it….

Hoe lang hield ik dat vol?

1,5 week, soms 2 weken. En telkens als ik dacht, goh de weegschaal loopt terug, kreeg ik enorm zin in de dingen die ik juist niet mocht volgens dat dieet. Herkenbaar? En dan begint het, alleen in het weekend een glaasje wijn, ach 1 koekje kan geen kwaad… en daar ga je….

Echt, niemand houdt een dieet lang vol… of ken jij iemand die dit haar hele leven al doet?

Ik kwam er toen achter dat het een kwestie van balans was. Natuurlijk eet ik wel eens iets waar ik 77 burpees (je weet wel omhoog springen, dan in de plank en weer opspringen) voor moet doen om dit te verwerken (een kroket 😉) en ik houd ook van een lekker glaasje wijn maar alles met mate en dat werkt wel!

Ik ben toen met de Yazio app aan de slag gegaan om te ontdekken wat de voedingswaarde was van alles wat ik in mijn mond stopte… poeh, dat was wel even schrikken. Zo’n app geeft je direct ook aan hoeveel gram koolhydraten, vetten en eiwitten je dagelijks nodig hebt en of je daar niet overheen gaat. In het begin is het even zoeken maar nu nog steeds pak ik altijd een week in de maand waarin ik bij houd wat ik eet, drink en beweeg.

Mijn stelling is dus: een gezonde leefstijl is gemakkelijk vol te houden. Ook als je weet dat je ’s avonds een verjaardag hebt, geef dan alles wat je aangeboden wordt een cijfer. Alles vanaf een 8 en hoger accepteer je, alles eronder sla je af.. net zo makkelijk 😊Eet alleen de lekkerste dingen!

Heb je hierbij advies nodig… schroom niet om mij te contacten via linda@power2health.nl

gerelateerde artikelen