Met nat haar naar buiten??

Gek he? Mijn oma zei het, mijn moeder zei het, kind, heb je je haar wel  gedroogd?

Niet met nat haar naar buiten he?

Als kind vroeg je dan: hoezo? Waarom dan niet? Dan wordt je ziek, met nat haar naar buiten gaan, als het zo koud is. Details werden verder niet gegeven maar je geloofde dat…..

En nog steeds zit dat erin, afgelopen woensdag kwam ik na een uurtje Spinning met kletsnatte haren uit de zaal, ik dacht, ik moet haren wassen nu onder de douche, maar zal ik het dan ook droogföhnen? Nee daar heb ik echt geen zin in… en fietste in het donker/koud weer naar huis terug maar dacht nog wel even… ik hoop niet dat ik verkouden word…😊

Wat blijkt nu?

Je wordt niet verkouden doordat je in dunne kleren de winterse kou ingaat of als je met nat haar naar buiten gaat. Verkouden word je door een virus of bacterie. Maar, omdat je lichaam door kou harder moet werken om warm te blijven, kun je door een verlaagde weerstand wel vatbaarder zijn voor virussen en bacteriën. 

Wat dus belangrijk is dat je zorgt dat je voldoende vitamines en mineralen binnen krijgt. Extra vitamines ondersteunen je weerstand.

Ik slik al vanaf begin dit jaar Vitamine C (ondanks dat ik veel fruit eet) en ik voel me er supergoed bij. Sterker nog, ik heb geen kuchje, snotneus of zoiets gehad, en dat is best uitzonderlijk. 

Ik bestel mijn supplementen bij Vitakruid (https://vitakruid.nl) en omdat ik leefstijlcoach ben mag ik je een korting van 10% geven als je vitamine C bestelt, of een ander supplement naar keuze. Vul bij het afrekenen kortingscode 

P2H actieVitakruid in. Ze zijn erg snel met leveren, de ene dag bestellen, de volgende dag wordt het bezorgd en wat nog fijner is dat alle supplementen vegan zijn (behalve de visolie) en zonder zooi!

Energieke groet,

Linda van Power2Health

gerelateerde artikelen