Intermittent Fasting

Wat is dat ook alweer? Intermittent Fasting? Dat is eten tussen b.v. 12 uur en 20.00 uur ’s avonds. Na 20.00 uur tot 12 uur ’s morgens eet je dus niets. Drinken is wel toegestaan, koffie, thee, water.

Mijn vriend doet dat al jaren!! Hij eet pas bij de lunch, ongeacht of hij ’s morgens gaat sporten. Alleen als hij 15 km gaat hardlopen neemt hij een bakje kwark met granola maar de andere dagen eet hij geen ontbijt.

Omdat hij zo slank is vroeg ik in het begin vaak waarom hij dan geen ontbijt wilde. Hij kon het goed hebben, dacht ik zo.. maar het blijkt dat je er aan went, hij heeft ’s morgens gewoon geen honger.

Ik kon me er niets bij voorstellen, ik?? Geen ontbijt?? Nee, dat was onmogelijk, ik zou misselijk worden, ik zou slap worden, ik zou echt niet kunnen sporten zonder iets in mijn maag…. Dacht ik.

Totdat de Foodsisters een challenge organiseerden en iedereen uitdaagde om het te proberen, natuurlijk hadden ze een prachtig boek geschreven met allerlei lekkere recepten,  maar het ging mij voornamelijk om het eens uit te proberen.

(tekst gaat hieronder verder)

De eerste drie dagen was inderdaad even wennen, ik keek vaker op de klok ’s morgens dan normaal om te zien of ik al kon eten…. Maar na 3 dagen was dat voorbij… plotseling keek ik op de klok en was het 13.00 uur en ik had nog niets gegeten, wauw! Ik voelde me goed, helder en actief. Ik heb daardoor het gevoel dat ik minder eet, gemakkelijker dingen kan laten staan en ik heb ’s morgens dus geen honger meer. En de weegschaal liegt er niet om, ik ben toch weer een 1 kg afgevallen, in twee weken tijd. Een goed gevoel. Zeker omdat ik toch al van plan was om minder tot geen zuivel meer te eten, een enkele bak yoghurt of kwark is prima maar niet iedere ochtend. Ik mis het eerlijk gezegd niet.

Wat zijn nu de voordelen van intermittent fasting?

Ik vind het fijn dat ik ’s morgens niet hoef te ontbijten (scheelt tijd)

Je valt heel langzaam af en je voelt je energieker

Het is GEEN dieet.. maar een nieuwe gewoonte aanleren

Wetenschappelijk onderzoek heeft uitgewezen dat het goed is voor je darmen om 16 uur geen eten te hoeven verwerken, beter voor je gezondheid dus

Voor sommige mensen geeft het duidelijkheid, je weet wanneer je wel kunt eten.

Ook eens proberen?


Photo by Stas Knop from Pexels

gerelateerde artikelen

Reacties