Afvallen, hoe doe je dat nou?

Hoe werkt afvallen?

Denk jij ook dat als je gezond eet, dat je dan afvalt?

Dat dacht ik namelijk ook, het moet wel goedkomen als ik alleen goed /gezond eet, dan zal ik afvallen. Maar niets was minder waar…

Ik was best wel streng voor mezelf, geen chocola, geen wijntje, geen kroketje van de FEBO (haha, mijn quilty pleasure)…. Maar dat werkte totaal niet.. ik bleef gewoon hangen op een bepaald gewicht.

Herken je dat?

Ik ben toen gaan zoeken naar wat het zou kunnen zijn… en ik ben gestart om een eetdagboek bij te gaan houden.. wat stop ik nu allemaal in mijn mond de hele dag…???

Ik kwam er toen achter dat toen ik dat invoerde in de app (Fat Secret of YAZIO)  dat het toch best wel veel calorieën waren… ik moest wat gaan aanpassen, maar wat?

(tekst gaat hieronder verder)

Hoe werkt afvallen?

In stappen

Kleine stapjes werken het beste,  want om je hele patroon om te gooien is niet fijn…  Herken je dat ook?

De eerste stap was om de lunch (of soms ontbijt) te vervangen voor een heerlijke shake. Een lekkere eiwitshake op basis van kokosmelk/amandel of havermelk, diepvries of vers fruit en een stukje avocado of een handje spinazie. Echt geen straf hoor maar echt bedoeld voor tijdelijk…

De tweede stap: geen andere calorieën drinken, dus geen sapjes of yoki drink enz. (alleen een wijntje in het weekend J)

De derde stap: kies bewust broodbeleg: 35+ kaas is beter dan volle kaas, kies b.v. kipfilet, runder rookvlees enz. en vul het aan met een stukje avocado, komkommer en snoeptomaatjes.

En aanvullend:

1 Eet meer groente en zorg voor zo’n verdeling op je bord dat groente het grootste aandeel heeft.

2 Eet meer (zelfgemaakte) soep, vult goed en is meestal niet vet, denk aan tomaten of pompoensoep.

3 Maak keuzes in wat je aangeboden krijgt! Alles boven de 8 kan je gerust een keer nemen, gun dat jezelf, en compenseer dan, drink die dag geen wijn.. dus compenseer die extra traktatie, als je dat zo lekker vindt.

4 Neem dan b.v. geen toastjes op een feestje, daar kan je gemakkelijk buiten…maar eet een handje noten.

5 Bedenk wanneer je het moeilijk gaat krijgen… feestjes in aantocht?  bereid je voor, ik zorg altijd dat ik met een volle maag naar een feestje ga, de neiging om te gaan snaaien is dan bijna niet aanwezig.

6 Sport in ieder geval genoeg, beweging is altijd beter, al is het maar een half uur wandelen per dag.

7 Zorg dat het zo voelt dat je relatief gezien alles kunt eten maar dat je weet dat je dan andere dingen moet laten staan, de 80/20 methode.

Last but not least: Er bestaan geen toverdrankjes, toverpillen enz. die ervoor zorgen dat je plotseling een paar kilo afvalt, was dat maar waar J haha maar bewust zijn wat je in je mond stopt is een goed begin!

gerelateerde artikelen

Reacties